Schrijf uw recensie over het kunstwerk van Atelier art of Silence.

Via vrienden van ons kwamen we in aanraking met de schilderkunst van dhr. Dekker.

Wij vroegen hem of hij onze trouwtekst kon uitbeelden zodat we hiervan een mooi schilderij zouden krijgen voor in onze woonkamer.

Het is voor ons een bijzonder en uniek schilderij geworden. Het resultaat mag er zijn, we zijn er heel blij mee!

 

Henk en Martine

 

Bijlagen

Henk en Martine van Varenkamp

In 2020 hebben we samen met Henk een kunstwedstrijd georganiseerd voor de kunstenaars in de omgeving van Uddel. Deze wedstrijd, met het thema ” Kalverliefde” , heeft enkele maanden geduurd en heeft uiteindelijk mooie kunstwerken opgeleverd. In deze tijd heb ik diverse malen contact gehad met Henk en heb hem een beetje leren kennen. Henk is een rustige creatieve man die prachtige ideeën heeft voor het maken en ontwerpen van kunst. Het schilderij wat hij gemaakt heeft voor de wedstrijd heeft een mooi plekje gekregen binnen ons bedrijf. Het is een prachtig en waarheidsgetrouw schilderij van kalf met koe. Wij zijn er blij mee.

Herbert Bouwers

‘In mijn studietijd las ik Augustinus ‘de Stad Gods’, een boek dat mij trof vanwege het grote aantal diverse thema’s die behandeld worden, alsook door het perspectief van een scherpe tegenstelling tussen de aardse stad (civitas terrena) en de hemelse of Goddelijke stad (civitate Dei).
Deze tegenstelling wilde ik graag uitgebeeld hebben in een schilderij.
Zo heb ik mijn opdracht aan Henk Dekker geformuleerd.
Hij heeft deze tegenstelling uitgewerkt in een scherp contrast met op de onderste helft een visualisatie van Babel, symbool staand voor het wereldse en kwade, en de bovenste helft een gezicht op de hemelse stad met de twaalf poorten zoals beschreven in het Bijbelboek Openbaring.
Mijn opdracht was breed geformuleerd. Dit vroeg van Henk de nodige creativiteit in de uitwerking van het idee, dat is heel goed gelukt. De details zoals de blikvangende efa op het schilderij vullen het bedoelde contrast goed aan. Het schilderij hangt nu al een tiental jaren tot volle tevredenheid op een passende plek in huis.’

B.B.

We zagen het schilderij een keer bij Henk in zijn atelier toen het nog niet helemaal klaar was en waren er gelijk weg van. Dit werd alleen nog maar versterkt door het verhaal achter en de boodschap in het schilderij. Toen we later begrepen dat dit prachtige werk te koop was, hebben we dan ook niet lang getwijfeld. En ook nu, na een aantal jaren, genieten we er nog steeds van en is het ook nog wel eens aanleiding tot een mooi gesprek met mensen die het schilderij voor het eerst zien.

B. van 't Slot